Dyson Ball
Dyson-ihmeimurit
Sivujen teksti, kuvat ja toteutus: Copyright Reino Laukkanen
20090701
  Vuosien kehittelyn tuloksena ihmiskunta on saanut käyttöönsä pölynimurin, joka ei tarvitse pölypussia. Tähän asti pölyt ja roskat on otettu talteen alipaineella, viety putkea pitkin paperipussiin, jonka seinämä on läpäissyt ilman, muttei jätteitä.
  Pölynimurivalmistajat ovat tehneet voittonsa pölypussien avulla. Karkeasti sanottuna pölynimurit ovat olleet vain välttämätön lisätuote tässä rahankierrossa.
  Dysonin periaate on laittaa nämä pölyt ja roskat niin vauhdikkaaseen kieputukseen, etteivät ne pysy perässä, vaan jättäytyvät pölysäiliön pohjalle.
Etuvalo: Peugeot 407
  Dysonin pölynimurit näyttävät siltä, kuin ne olisi otettu talteen jostain Bonk Business -projektista. Koukeroinen ulkoasu ei ole helpoiten puhtaana pidettävää. Sileät pinnat voisi helpommin pyyhkiä puhtaaksi. Mieleen tulevat nykyautojen valot. Niissä mutkikkaat muodot on laitettu tasaisen kiiltävän kannen alle.
Etuvalo: Porsche Cayenne
  Dyson Ball -mallin ensikokemukset ovat olleet täynnä ihmettelyä. Miten tämä toimii? Pahvista taitettu pahvin pala eli Dysonin käyttöohje antaa vähän neuvoja ja nekin hyvin viitteellisiä. Toimintoja on pääteltävä itse. Dyson Ball on valmistettu suurimmaksi osaksi muovista. Mitenhän tämä kestää?
  Freddie Mercury käyttää Dyson Ball:in tyyppistä imuria Queen-yhtyeen I Want to Break Free -kappaleen videolla. Siitä mielikuvasta tulee hauska fiilis imuroimiseen. Into loppuu, kun maton hapsut kiertyvät suulakkeen pyörivien harjasten väliin. Eipä hätää, suulake on purettavissa ja helposti takaisin pakattavissa.
  Yksi asia tuntuu jo tässä vaiheessa huonolta. Sähköjohto ei kelaudu imurin sisään. Isommissa Dyson-malleissa näin kuulemma tapahtuu.
Juttu jatkuu, kun kokemuksia karttuu lisää.