1.-3.12. Ornamon Design Joulu 2017
Taidokkaita töitä, hyödyllisiä tuotteita
Teksti ja kuvat: Reino Laukkanen
3. joulukuuta 2017.
 
 
 Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettiin myyjäiset, joissa muotoilun ja käsityön taitajat esittelivät ja möivät tuotteitaan. Tarjolla oli laadukkaita tuotteita ja hienoa grafiikkaa suomalaisilta tekijöiltä. Yli 260 myyjää toi Merikaapelihalliin, Puristamoon ja Valssaamoon muotivaatteita, tekstiilituotteita, koruja ja käyttöesineitä niin arkea kuin juhlaakin varten.
  Teemu Järvi tekee itse omat ruokokynänsä, joilla hän musteen avulla loihtii kuviinsa taidokkaasti eläimen olemuksen. Liikekuvissa vauhdintuntu on aivan ilmeinen.
 
  Helena Kauttonen käyttää käsilaukkujen ja liinojen valmistuksessa kupari- ja teräslankaa, loimena on kalastajalanka. Joustava metalli sopii mainiosti tähän käyttöön. Teräslangan väri vaihtelee sen mukaan, kuinka valo osuu siihen. Tuotteet on helppo puhdistaa, mikäli siihen on tarvetta.
 
  Latimeria käyttää tuotteitdensa materiaalina ruostumatonta terästä. Jälkikäsittelyllä esineisiin saadaan samettinen pinta, joka väreilee lukemattomissa väreissä. Kuvassa salaatti- ja pastaottimia.
 
  Latimerian suola-astioita saa harjattuina ja samettisina versioina.
 
  Lasipalloja oli esillä muutamilla tekijöillä. Kuvassa Katztudion tarjontaa. Onttoina ne eivät paljoa paina ja ne voidaan ripustaa vaikka joulukuusen oksille roikkumaan. Katztudiolta löytyy monenlaisia puhalletusta lasista tehtyjä tuotteita.
 
  Suoma Design suunnittelee ja tekee täysin suomalaisin voimin suomalaisista materiaaleista julisteita, keittiöesineitä, koruja ja vaatteita. Poikkeuksen materiaaleihin muodostaa korkkikangas, joka tulee Portugalista. Nettisivuillaan materiaalin kerrotaan olevan hyvin ekologinen ja vegaani materiaali, jonka luvataan kestävän jopa vesipesun. Korkkikankaasta tehtyinä tuotteina on saatavilla käsilaukkuja ja kuvassa olevia korkkirusetteja.
  KASPERI Products tekee pohjoismaisista nahoista kestäviä ja ryhdikkäitä laukkuja, joiden yksityiskohdat ja toimivuus ovat tarkoin suunniteltuja.Parkitseminen ja ompelu tehdään varta vasten uudelleen käyttöönotetuilla koneilla Suomessa. Kuvan laukun sulkemiseen käytetyllä metalliosalla on eurooppalainen mallisuoja.
 
  Nahkalaukun päälläpysymisen voi varmistaa lisäremmillä. Näin laukku pysyy yllä myös kaksipyöräisellä ja vaikka yksipyöräisellä ajaessa.
 

  KASPERIn valikoimassa on runsaasti erilaisia laukkuja.
  Muototalo BRAVOO ja NAPA Agency yhdistivät voimansa ja toivat myyjäisiin henkarisarajan, joka on tehty yhdestä tukevasta vanerilevystä. Samasta levystä saadaan kolme erikokoista vaateripustinta. Tätä käyttäessä huomaa, kuinka epäkäytännöllinen tavallinen, metallikoukulla varustettu henkari on. Metllikoukku pyörii ja usein sotkeutuu muihin metallikoukulla varustettuihin henkareihin. Kuvan kuvitettu henkari ei myöskään rei'itä tekstiilejä.
 
  CUNGA DESIGN on tunnettu RIME-tuolistaan. Istuessa on mukava lukea kirjaa. Niinpä luonteva jatke tuotevalikoimaan on lukutuki, jolla peukalon avulla voi pitää kirjan ja liimasidonnaisen painotuotteen auki.
 
  Eero Lintusaari suunittelee ja valmistaa mielikuvitusta kutkuttavia pienoisveistoksia, jotka hän sijoittaa joskus vanhoihin, joskus uusiin rasioihin. Vasemmanpuoleisessa rasiassa on suunnikkaanmuotoinen rei'itetty rasia, jonka sisällä on meripihkaa muistuttava esine. Oikeanpuoleisessa rasiassa on maapallo, jonka sisään kuuluu läpinäkyvä pallo, jonka sisällä näyttäisi olevan kultahippuja.
 
  Rasioissa olevat pienoisveistokset toimivat lähtökohtina mielen retkille sisäavaruuteen.
 
  Eero Lintusaari yhdistää usein töissään keveitä luonnonmateriaalisia kuituja ja metallia. Kuiduilla saadaan kokoa ja keveyttä, metalli pitää rakenteen koossa. Osa töistä sopii kaulakoruiksi, toiset hiuksiin kiinntitettäviksi.
 
  Linkkejä:
  Teemu Järvi
  Design Helena Kauttonen    
  Latimeria
  Katztudio
  Suoma Design
KASPERI Products
Muototalo BRAVOO
Napa Agency
CUNGA DESIGN
Eero Lintusaari
  Aloitussivulle.
  Kommentit kaavalla etunimi.sukunimi(ÄT)studiolumi.com
  Facebook
.
Studio LUMI
Kuvat, teksti ja nettisivu Copyright Reino Laukkanen, Studio LUMI.
www.testiviesti.fi
www.studiolumi.com
Testiviesti.fi